Επικοινωνήστε μαζί μας: +30 6979339248        E-Mail: info@samythos.gr     

Βιολογικό Ταχίνι Ολικής Σάμυθος Άθερμο Ωμό - 200 gr

Δεν αξιολογήθηκε ακόμη Email
Τιμή πώλησης 20,00 €
Βασική τιμή με ΦΠΑ 20,00 €
  • Περιγραφή
  • Γνώμες πελατών
Βιολογικό Ταχίνι Ολικής - Άθερμο Ωμό - 200 gr

Η διαδικασία παραγωγής ωμοφαγικού ταχινιού είναι μία πραγματική δύσκολη διαδικασία. Η εταιρία ΣΑΜΥΘΟΣ είναι η μοναδική εταιρία στην Ελλάδα που δημιούργησε την τεχνογνωσία και παράγει βιολογικό άθερμο, πραγματικά ωμό, κάτω των 30oC, ταχίνι καλλιεργώντας η ίδια το βιολογικό σουσάμι της κορυφαίας σε παγκόσμιο επίπεδο, ελληνικής ποικιλίας ΈΒΡΟΥ.

Η επιμονή μας στην παρακολούθηση των θερμοκρασιών καθ'όλη την διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας οφείλεται στην επιδίωξή μας, να προστατευθούν οι πιο ευαίσθητες θερμοκρασιακά (η θερμοκρασία πάνω των 40oC είναι βλαβερή) υπερπολύτιμες θρεπτικές ουσίες όπως τα ένζυμα του ωμού σπόρου.

Επίσης μία ακόμη μοναδικότητα της μεθόδου παραγωγής του ωμού ταχινιού της ΣΑΜΥΘΟΣ είναι η ενεργοποίηση του σπόρου πριν την εκκίνηση της διαδικασίας της σύνθλιψης. Με απλά λόγια μιμούμαστε την φύση και με την μοναδική συνδυαστική επίδραση του πηγαίου νερού, φωτός-σκότους και θερμοκρασιών 8-12oC ξυπνάμε το σπόρο με αποτέλεσμα:
1. την έναρξη της διαδικασίας του φυτρώματος.
2. την δραστηριοποίηση των "κοιμώμενων" ενζύμων του σπόρου.
3. την μετατροπή του ασβεστίου και του σιδήρου, που βρίσκονται κατά 90% στο περίβλημα του σπόρου, σε αφομοιώσιμη μορφή, μέσω της ενζυματικής διάσπασης του οξαλικού και γαλακτικού οξέος. Χωρίς αυτή την διαδικασία η πλειονότητα του ασβεστίου και του σιδήρου του σπόρου, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΩΝΕΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
4. την ελαχιστοποίηση του αλλεργιογόνου δράσης του ταχινιού.

Για να τα πετύχουμε όλα αυτά συνδυαστικά, προχωρήσαμε σε σχεδιασμό δικού μας εξοπλισμού και εφαρμογή πειραματικών δεδομένων από δύο πανεπιστήμια της ΙΑΠΩΝΙΑΣ και της Νότιας Κορέας. Το τελικό προϊόν λόγω του ότι έχει το σύνολο των ενζύμων, αιθέριων ελαίων και όλων των θρεπτικών συστατικών του ωμού σπόρου θα πρέπει μετά το άνοιγμα της συσκευασίας, να φυλάσσεται στο ψυγείο διότι οι λιπάσες είναι ολοζώντανες. Δοκιμάζοντάς το θα σας αφήσει μια ελαφρά πικρή σε συνδυασμό με την έντονη φρεσκάδα ωμού σπόρου επίγευση, δίνοντας μία μοναδική αίσθηση.

Σχετικά με τα ανώτερα χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει αντίστοιχο προϊόν στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά, που να τα ενσωματώνει, βασιζόμενη στην συγκεκριμένη κορυφαία ποικιλία σουσαμιού. Η μοναδικότητά του έχει αναγνωριστεί από κορυφαίους σεφ και διατροφολόγους.

Είναι το μοναδικό ταχίνι που έχει το 100% των βιταμινών και ιχνοστοιχείων που έχει το ωμό σουσάμι.
Είναι το μοναδικό ταχίνι που διατηρέι ΖΩΝΤΑΝΑ όλα τα ένζυμα του ωμού σπόρου.
Είναι το μοναδικό ταχίνι από ωμό, άψητο σουσάμι που υπάρχει στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά και είμαστε σε διαδικασία κατοχύρωσης πατέντας.
Είναι το μοναδικό ταχίνι κατάλληλο για ομοφαγική διατροφή (RAW FOOD DIET).

Σύμφωνα και με τις γνώμες των πελατών μας, η ελαφρώς πικρή επίγευση του άθερμου ωμού ταχινιού, που οφείλεται στην ύπαρξη του συνόλου των αιθέριων ελαίων, βιταμινών και ενζύμων που υπάρχουν στο ωμό σουσάμι, με την έντονη αίσθηση φρεσκάδας ωμού σπόρου δημιουργούν έναν μοναδικό και ακαταμάχητο συνδυασμό!

 ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Για παραγγελίες άνω των 4 τεμαχίων, η τιμή διαμορφώνεται στα 17,50 € / τεμάχιο

 Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν ακόμη.