Γιατί ΟΧΙ απλώς ενεργοποιημένη ΑΛΛΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ενεργοποιημένη διαδικασία;
Η ΜΕΓΙΣΤΗ ενεργοποιημένη διαδικασία είναι η μοναδική μας (μια διαδικασία δικής μας πρωτοβουλίας, μοναδική παγκοσμίως) διότι μετατρέπει τους σπόρους του σουσαμιού σε μία αγνή, θρεπτική και πλήρως αφομοιώσιμη υπερτροφή. Δεν αποτελεί απλώς μία διαδικασία βλαστήματος, αλλά περιλαμβάνει τη στάθμιση όλων των σημαντικών παραγόντων όπως:
- Ποικιλία του οργανικού σουσαμιού/Μία από τις παγκοσμίως καλύτερες ποικιλίες: το ελληνικό σουσάμι Έβρου
- Καλλιεργήσιμη γη σε ορεινή περιοχή με υψόμετρο μεγαλύτερο ή ίσο των 450 μέτρων
- Σύσταση εδάφους/Υψηλή συγκέντρωση σε κόκκινο σίδηρο
- Ωρίμανση του σπόρου/≥15 εβδομάδες
- Μέθοδος συγκομιδής/μόνο με το χέρι για να ελαχιστοποιηθούν οι θραύσεις των σπόρων
- Σταθερή υγρασία και θερμοκρασία αποθήκευσης
- Διάρκεια εμβάπτισης
- Το ελάχιστο μήκος βλαστών για μέγιστα θρεπτικά οφέλη
- Η θερμοκρασία αέρα για την ξήρανση των σπόρων
- Μέθοδος θραύσης /Αυτοσχέδιος - καινοτόμος εξοπλισμός
- Παρακολούθηση της θερμοκρασίας της πάστας σουσαμιού σε όλα τα στάδια της παραγωγής/ΕΝΤΕΛΩΣ ΩΜΟ
Επιτυγχάνουμε την μέγιστη καθαρότητα, γεύση και θρέψη.
Σας καλωσορίζουμε σε μία νέα γενιά υπερτροφών με υψηλή θρεπτικότητα και υπέροχη γεύση
Καλώς ήρθατε στην εταιρεία ΣΑΜΥΘΟΣ με πλήρως ενεργοποιημένο ταχίνι. Τι κάνει η διαδικασία μέγιστης ενεργοποίησης;
Η διαδικασία μέγιστης ενεργοποίησης αφαιρεί βακτήρια όπως η σαλμονέλα, τοξίνες όπως αντιθρεπτικά συστατικά, μυκοτοξίνες, βαρέα μέταλλα και άλλες προσμείξεις από το σουσάμι. Ως αποτέλεσμα:
- καθαρίζει, ενισχύει και αυξάνει τα μέταλλα, τις βιταμίνες και τις πρωτεΐνες που μπορείτε να απορροφήσετε.
- Η Σάμυθος είναι η μοναδική με την ένδειξη «Πλήρης απουσία ανίχνευσης Σαλμονέλας/Αφλατοξίνων» σε κάθε ετικέτα
Τι είναι τα αντιθρεπτικά συστατικά;
Τα αντιθρεπτικά συστατικά είναι φυσικές προστατευτικές ενώσεις που βρίσκονται σε ωμούς και μαγειρεμένους ξηρούς καρπούς και σπόρους. Συνδέονται με βιταμίνες, μέταλλα και πρωτεΐνες, εμποδίζοντας την απορρόφησή τους ή αναστέλλοντας τα ένζυμα που απαιτούνται για την πέψη. Τα συνήθη αντιθρεπτικά συστατικά περιλαμβάνουν το φυτικό οξύ, τις λεκτίνες, τα οξαλικά και τους αναστολείς ενζύμων.
Τι είναι η Σαλμονέλα;
Το βακτήριο σαλμονέλα είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος για τους σπόρους σουσαμιού. Η ΕΕ επιβάλλει εργαστηριακό έλεγχο σαλμονέλας στο 50% των εισαγόμενων αποστολών σουσαμιού . Η σαλμονέλα «αγαπά» το λάδι του σουσαμιού και «ευημερεί» σε υψηλή υγρασία και θερμοκρασία αποθήκευσης.
Η σαλμονέλα είναι ο τύπος του βακτηρίου που είναι η πιο συχνά αναφερόμενη αιτία ασθενειών που σχετίζονται με τρόφιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν μπορείτε να τη δείτε, να τη μυρίσετε ή να τη γευτείτε.
Γεγονός: Οι μολύνσεις από σαλμονέλα είναι πολύ συχνές. Όταν οι άνθρωποι αναφέρουν τροφική δηλητηρίαση, συνήθως μιλούν για σαλμονέλα. Κάθε χρόνο αναφέρονται δεκάδες εκατομμύρια κρούσματα σε όλο τον κόσμο.
Τι είναι οι μυκοτοξίνες;
Οι μυκοτοξίνες είναι φυσικές ουσίες που παράγονται από τους μύκητες Aspergillus, Fusarium και Penicillium. Οκτώ από τις 300 μυκοτοξίνες που έχουν αναγνωριστεί, βρίσκονται σταθερά στην τροφική αλυσίδα και αποτελούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία παγκοσμίως.
Οι αφλατοξίνες είναι η πιο κοινή τοξική μυκοτοξίνη που βρίσκεται στα τρόφιμα, όπως στο σουσάμι, στους ξηρούς καρπούς, στα δημητριακά, στα αποξηραμένα φρούτα και στα μπαχαρικά. Ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο (International Agency for Research on Cancer -IARC-) έχει κατατάξει τις αφλατοξίνες ως καρκινογόνες ουσίες κατηγορίας 1 για τον άνθρωπο.
Γεγονός: Μία κουταλιά της σούπας πάστας σουσαμιού μπορεί να περιέχει το 57% του ημερήσιου ορίου ασφαλείας ενός ενήλικα και το 130% του ημερήσιου ορίου ασφαλείας των βρεφών/νηπίων σε περιεκτικότητα αφλατοξινών.
Τι είναι τα βαρέα μέταλλα;
Τα βαρέα μέταλλα είναι φυσικά στοιχεία που μπορούν να μολύνουν όλες τις πτυχές της βιολογικής και μη βιολογικής γεωργίας. Ο υδράργυρος, ο μόλυβδος, το αρσενικό, το κάδμιο, το αλουμίνιο, το νικέλιο, το ουράνιο και το θάλλιο είναι κοινά βαρέα μέταλλα που μπορούν να συσσωρευτούν στο εσωτερικό του οργανισμού, προκαλώντας χρόνιες ή οξείες ασθένειες.
Γεγονός: Το καστανό ρύζι μπορεί να συσσωρεύσει υψηλές ποσότητες αρσενικού.
Το αποτέλεσμα της μέγιστης ενεργοποιημένης διαδικασίας
Με βάση την τελευταία επιστημονική μας έρευνα, το μέγιστα ενεργοποιημένο ταχίνι έχει τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικό οξύ, αναστολείς ενζύμων, τανίνες και λεκτίνες. Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα μας έχουν τη μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα θρεπτικών συστατικών για μέταλλα, βιταμίνες και πρωτεΐνες σε σύγκριση με το κανονικό και το απλά ενεργοποιημένο ταχίνι από σουσάμι.