Ιστορικό

Η Οικοτεχνία ΣΑΜΥΘΟΣ είναι μία νέα καθετοποιημένη επιχείρηση παραγωγής Ελληνικών Σπιτικών Υπερτροφών.
Με έδρα την Αλεξανδρούπολη και παραγωγική μονάδα στα Βρυσικά Έβρου η ΣΑΜΥΘΟΣ παράγει με πρωτοποριακές μεθόδους παραδοσιακά αλλά και καινοτόμα προϊόντα σουσαμιού χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη το σουσάμι, ποικιλίας Έβρου, το οποίο παράγεται μόνο στα ορεινά, βιολογικά, ιδιόκτητα αγροκτήματα της ΣΑΜΥΘΟΣ το σύνολο των οποίων είναι εντός περιοχής του Δικτύου Natura, ενός Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου Περιοχών οι οποίες φιλοξενούν πολύτιμη και σπάνια χλωρίδα και πανίδα.

Κάτω από αυστηρή προσωπική επιτήρηση, μέσω του συνδυασμού χαμηλών αποδόσεων και ορεινού μικροκλίματος παράγουμε πιστοποιημένους, βιολογικούς σπόρους σουσαμιού, με υψηλότατα ποιοτικά χαρακτηριστικά (αιθέρια έλαια - βιταμίνες - μέταλλα - ένζημα).

Η συγκομιδή, διαλογή, καθαρισμός, πλύσιμο και ξύρανση του σπόρου γίνεται με το χέρι ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τυχόν τραυματισμό του σπόρου που θα προκαλέσει την ποιοτική υποβάθμισή του.

Η εταιρεία μας έχει πιστοποίηση βιολογικής παραγωγής τόσο του σουσαμιού, όσο και του ταχινιού της καθώς και πιστοποίηση κατά ISO 22000.

Επίσης είμαστε η μοναδική εταιρία στο χώρο με ένδειξη απουσίας αφλατοξίνης, σαλμονέλας & γλουτένης σε κάθε μας συσκευασία λόγω των συνεχών και αυστηρών ελέγχων που πραγματοποιούνται σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Τα προϊόντα μας εξάγονται σε Η.Π.Α, Ιαπωνία, Τσεχία, Νορβηγία, Γερμανία, Αγγλία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο.

View the embedded image gallery online at:
https://samythos.gr/i-etaireia/istoriko.html#sigProIdd1a68c25a5

Logo

Δεν υπάρχει φτωχό έδαφος, υπάρχουν φτωχές σκέψεις.

Ό,τι παρέχει η φύση αρκεί. Ο σεβασμός της θα δώσει την αξία στο προϊόν.

Με απλά υλικά, φτιάξε υπερτροφές.

Ακολουθήστε μας

Τρόποι Πληρωμής

VisaBlue Mastecard Maestro

 

visa secure dkbg blu 72dpi mc idcheck hrz rev 97px PB white GR

Επικοινωνία

   Αίνου 3-5 - Αλεξ/πολη

  Email: info (@) samythos.gr

  697 9339 248

   25510 80487